Er du vild med at tage billeder, men ikke lyst til at ofre mange penge på et godt kamera? Vi har lavet en guide, så du kan lære at bruge din smartphone til at tage gode billeder med. Teknologien bliver kun bedre og bedre og idag kan du sagtens tage gode billeder med din smartphone.

Hvis du har en af de nyere smartphones er det en oplagt mulighed, at bruge din mobil til at tage smukke billeder med. Det gode ved din smartphone er at, du altid har den ved hånden til særlige lejligheder. Leg lidt med vinkler og komposion, så er det en god mulighed til at få det perfekte billede. En god redigering kan virkelig også gøre dine billeder endnu flottere og hjælper dig med at skabe et perfekt billede. Der findes utallige apps hvor du har muligheden for at lave en ‘lyn redigering’ på sin telefon. Men hvis du selv gerne vil ind og lege lidt med billedet, så kan man med smartphones gå ind og ændre lysstyrken, kontraster m.m..

Tjek også: Bedste spejlreflekskameraer på markedet

Lyset er nøglen!

Når du skal tage gode billeder med din smartphone, så er lyset virkelig nøglen til det gode billede! Grunden til at en smartphone ikke tager ligeså gode billeder som et kamera er, at billedsensoren er så lille. Når der så f.eks. ikke er tilstrækkeligt lys til at ramme sensoren kompensere kameraet og skaber grums på billedet. Hvis du gerne vil have det perfekte billede med din smartphone er det med at få skab en masse lys og gerne naturligt, så du får en perfekt farve på billedet (og ikke et gulligt eller blåligt billede). Et trick i forhold til lyset er at sørge for at reflektere det så meget som muligt ved hjælp af f.eks. hvide vægge og mure. Kig derfor meget efter solen og hvor dens stråler rammer og sørg for at strålerne rammer dit motiv perfekt.

Idag er smartphone tekonologien stadig ikke tilstrække nok til at erstatte et rigtigt kamera, men hvem ved teknologien i kompakte kameraer er nået utrolig langt på trods af små sensorer. Smartphonen har dog heller ikke nær så mange mulgiheder for indstillinger som et almindeligt kamera.

Tjek også: Fantastiske kompakte systemkameraer

Ekstra udstyr

Du kan købe udstyr som gør det nemmere at få det perfekte billede med din smartphone. Det er f.eks. vigtigt at have din smartphone i den rigtige højde og i en stille position, så du ikke får et rystet billede. På Wupti kan du finde en smart selfiestang, så din smartphon kan stå selv. Selfiestang hjælpe dig med ikke at få rystet billeder og er nem at indstille til den perfekte højde. Du kan finde smartphone kamerastativet her.