Test: bedste spejlreflekskameraer i 2019

Hvorfor købe et spejlrefleks og hvad bør du overveje inden du køber?

Et spejlrefleks giver bedre kvalitet til dine billeder end et kompaktkamera. Du får altså nogle betydelig bedre og skabere billeder af dine minder med et spejlreflekskamera. Et spejlreflekskamera er også en god investering hvis du har en interesse for fotografering og ønsker at lære noget om fotografering. Med et spejlreflekskamera kommer du med garanti til at lære noget om lys, vinkler og perspektiver.

Der er mange fordele ved at købe et spejlreflekskamera bl.a. Kvaliteten af billederne og de mange muligheder for tilkøb af f.eks. objektiver. Derudover er fordelene også indstillingsmulighederne, hastigheden og dybdeskarpheden. Et spejlrefleks kan både tage gode billeder på automatik eller du kan vælge at tage styringen og indstille det manuelt, hvilket betyder du nærmest har uendelige muligheder for at indstille kameraet til det perfekte billede. Et spejlrefleks kan indstilles til hvor hurtigt den skal tage billederne og tager generelt et billede hurtigere end et almindeligt digitalkamera eller en mobil.

Står du og overvejer at købe et nyt spejlrefleks, er der nogle ting du bør overveje. Du bør bl.a. overveje hvad du vil bruge kameraet til og hvor meget tid du vil bruge på at tage billeder. Er det et kamera til hobby, arbejde eller bare et kamera til at fange livets begivenheder? Er det planen du vil lære alle de tekniske indstillinger og videreudvikle dig?

Det er vigtigt at du stiller dig selv disse spørgsmål inden, da det ikke er fedt hvis du et halvt år efter skal til at investere i nyt kamera fordi dine muligheder er begrænset. Udover at det kan blive dyrt at fortryde, så kan det også nemt blive en dyr affære at tilkøbe ekstra udstyr. Foto er ikke en billig hobby og derfor er det vigtigt at gøre sig mange overvejelser inden køb af alt fra kameraet til objektiver og andet udstyr. Det nytter jo ikke noget at købe sig fattig i kamera og udstyr, det gør dig i hvert fald ikke til en bedre fotograf.  Planlæg derfor dine køb og undersøg, undersøg, undersøg inden du køber!

Hvis du leder efter lidt mere end bare et hjemmekamera så er det værd at overveje de lidt større spejlløse systemkameraer. Teknologierne indenfor spejlløsekameraer har udviklet sig meget indenfor de seneste par år og idag er det muligt at få et kraftfuldt systemkamera – som skaber billeder af høj kvalitet. 

Digitale spejlreflekskameraer kan deles op i tre kategorier hhv. begynder, øvet og professionelt.

Mærker indenfor spejlreflekskameraer

Der er en del spillere på markedet når det kommer til spejlreflekskameraer, men de største spillere indenfor DSLR er Canon og Nikon. Disse to brands leverer altså spejlreflekskameraer i den bedste kvalitet og de har altid haft et stort fokus på kameraer. Det med brands er dog også lidt af en smagssag, da de andre spillere på markedet så som Sony, Olympus og Panasonic også levere produkter i fantastisk kvalitet.