Canon har nu lanceret deres anden spejlløse full-frame systemkamera. Kameraet er utroligt kompakt og til dagsdato verdens letteste full-frame systemkamera. Kameraet er selvfølgelig en del af deres serie EOS R-system, som er deres serie med spejlløse full-frame kameraer. EOS R-system blev lanceret i 2018 med deres første kamera og det nye kamera bliver derfor nummer to i serien.

Kameraerne i EOS-R serien kan med en adapter benytte dig af det brede sortiment af EF- og EF-S-objektiver. Derudover kan de selvfølgelig benytte sig af full-frame objektiverne RF. Canon vil i løbet af 2019 lancere 7 nye objektiver. Det første nye objektiv Canon RF 24-240mm F4.0-6.3 IS USM blev lanceret sammen med det nye kamera.

Kameraet har indtil videre verdens hurtigste AF-hastighed på 0,05 sekunder samt over 4779 fokuspunkter. Derudover har kameraet også fokus-bracketing, som kan skabe en super høj dybdeskarphed. Kameraets processer DIGIC 8 og indbygget DLO gør det muligt, at CMOS-sensoren fungerer fremragende ved svag belysning.

Det nye spejlløse kamera kan på mange måder sammenlignes med entusiast spejlreflekskameraet Canon EOS 6D Mark II. Disse to kamera deler mange lignende specifikationer og er det nærmeste DSLR alternativ.

Der er som sagt skruet ned for vægten, men også på prisen på det nye EOS RP kamera. Kameraet kommer i butikkerne d. 27. februar og er indtil videre det billigste full-frame systemkamera på markedet. Kameraet kan også allerede forudbestilles på Canons hjemmeside.

Forudbestil kameraet her.