Panasonic har lanceret to nye spejlløse systemkameraer, som er utrolig imponerende og nemt kan hamle op med de store konkurrenter. Allerede i september afslørede de, at de ville lancere deres første full-frame kameraer. De nye kameramodeller hedder hhv. Lumix S1 og S1R. Der blev også ved afsløringen nævnt nogle få detaljer om de to nye modeller. Der kom dog endnu flere detaljer her i starten af februar samt fremvisning af de to nye kameraer.

Modellen Panasonic Lumix S1R slår rekorder i forhold til konkurrenterne. Først og fremmest er søgeren lavet som OLED – hvilket er med til at sikre at billedet i søgeren ikke hakker samt har en høj kontrast. Deres kamera har en utrolig elektronisk søger, som burde skabe fantastiske detaljer med en opløsning på 5,76 milioner punkter. Udover den høje opløsning i søgeren, er det også det kamera med den generelt højeste opløsning i verden. Opløsningen ligger på 47,3 milioner pixels i model S1R. Dog kan kameraet også skabe billeder med op til 187,2 milioner pixels.

Lumix S1 har samme søger og billedstabilisering som S1R. I begge kameraer er der en inbygget billedstabilisering på 5,5 trin. Hvis du kombinere kameraerne med et objektiv med billedstabilisering, har du muligheden for at opnå skarpe billeder med en lukkertid på 1/4 sekund. Forskellen på de to nye modeller er at Lumix S1 har en lavere opløsning end Lumix S1R på 24,2 milioner pixels. Det er muligt at bruge de allerede eksisterende Leica L-fatning objektiver til de to nye kameraer.

Hvornår kommer disse to imponerende systemkameraer i butikkerne? Det gør de i slutningen af marts, så du må vente lidt endnu. Udover de to nye kameraer lancerer Panasonic også tre nye objektiver. To ud af de tre nye objektiver har O.I.S billedstabilisering.